Navštíveno 9520x

Tak nejak přemýšlím, jak ozvučit nový vuz.. Bude to nejspiš E36ka coupe, a tak koumám, že bych k sestavě P88RS a Morel Hybrid Ovation 6 dal před spolujezdce 2x nejaký 8" basáček. Určo tu s tímto umístěním SW máte někdo zkušenosti, tak mě zajímá proč se tam dává a jak velký to má vliv na kvalitu zvuku, protože do kufru dávat SW ne,že by se mi nechtělo, ale rád bych zkusil tuhle kombinaci, díky za postřehy :-)
-))no nevim to je spis na sq
pepe689: chceš mi snad říct, že nemám SQ komponenty? :-))) já už nejsu taký tlakař jak si ty, z toho už sem vyrostl :-P :-))) je mi jasné že je to spíš na PureSQ, ale jen chci slyšet názory lidí, co to znají :-)
vážnou hudub fakt poslouchat nebudu :-)
no co jsem slysel nehralo

26.01.2009, 21:41 |
pelo nič jednoduchsie ako si spravit provizornu bednicku hodit to do predu a pocuvat. pocul som to parkrat rozne woofre rozne zostavy a zatial to bolo vzdy na 1+ :)
lepsie sa ti vyjadria noclue, mendo...
ja myslim ze je to krok spravnym smerem
sw ve predu je vzdy prinos pokud nehonis spl
jedina nevyhoda, jakej sw a kam s nim aby moc neprekazel

26.01.2009, 21:51 |
noclue | Upraveno: 2009-01-26 21:55:33
tak ked pelo nahral:
toto je verzia 1, malo miesta na nohy... nic moc na dlhsie nohy a dlhsie jazdy

pelo: ještě nemám auto, tak nemuže být ani bedna :-D, leda že bych to dal do winter khar... hmm 8o))))
kral007:jj z spl jsem už vyrostl, ted si radši poslechnu vyváženou hudbu, než vibrace auta
a co sem se dival na fotky , tak je tam celkem dost místa a já jezdívam v 95% v autě sám, takže to omezovat vubec nijak nebude :o)

26.01.2009, 21:56 |
mishan | Upraveno: 2009-01-26 22:01:38
noclue: očekával sem tě :-)
jinak samo bude uzavřenka, to je jasné a když sem se tak díval, tak 8" jsou jen U-dimension a Helix P8....
hotovson este bez mriezky

ja chcel sub misto kastliko do bmw, mam pripraveno Aliante 8" ale asi na to uz nedojde .-D
verzia 2 downfire... tentokrat 8-palec
akokolvek to spravis, tak pocitaj s jenou osmicku, pripadne skus BR, postavit slusnu bednu na desinu chce dost velke obety
samozrejme to nehra to ako 12-ka v bandpasse ale na dofarbenie komp, hlavne tych s dietnejsim stredobasom, je to dobre.

26.01.2009, 23:24 |
ruffrider | Upraveno: 2009-01-26 23:29:59
mishan - někde jsem viděl e36ku která měla 8" místo přihrádky před spolujezdcem, bylo to moc pěkně udělané jen už nevím kde to bylo. V téhle trojce je vepředu místa na nohy dost, takže bych se toho nebál. Jinak bych sháněl bmw se skivakem(loketkou v zadní lavici), je za ní otvor do kufru akorát na 10" + BR port, a pokud nemáš sedačku přiraženou až na volantu tak ta vzdálenost hlavy od toho otvoru v té lavici je asi tak stejná jako od toho místa u nohou spolujezdce(vím že to nebude vše zepředu, to jen pro představu). Mě se to umístění u nohou spolujezdce taky líbí, jen nevím co tomu říká v zimě, kdy mu místo teplého vzduchu z topení funí na nohy woofer:-
D
Také jsem to řešil. Bral jsem to jako experiment a hlavně náhradu za časové korekce. Myslím, že pokud korekce použiješ tak je vcelku jedno kde bedna je. Teď zvažuji jestli tam zůstane, nebo bude hrát loketkou. Místo Hertze půjde Aliante 10".

26.01.2009, 23:49 |
koren krom toho nezapominat na to ze dvere v e36 jsou taky libustka

27.01.2009, 00:59 |
ruffrider | Upraveno: 2009-01-27 01:00:11
koren - to teda, teď když je krize máme hodně volna, tak se na ně chystám - moje představa - 6,5" v uzavřené ozvučnici místo kapes, uvidíme jak to vyjde.

27.01.2009, 08:09 |
mendo moj nazor na sw vpredu: inde by som uz nechcel.
na fotke co bolo to bolo

Trošku se sem vetřu se svým dotazem... Kolik litrů tak může mít takováto ozvučnice? A další dotaz... Co by bylo lepší-dva Helixy P8, jeden Helix P10 a nebo Aliante 10"? Poslouchám snad úplně všechno, ale převažuje rock a taneční hudba... Ale ne, že bych si někdy neposlechl negry... Zbytek sestavy je Helix A4, Helix A1, kompa plánuju Helix rs6.

27.01.2009, 09:34 |
mendo Turtle. na obrazku je Genesis audiophile 25.01 v 20L uzavretej ozvucnici. Od alianteho a ani ostatnych plochych sw necakaj ze to bude tlacit. Mne sa osvedvedcil tento genesis .moc stavnaty bas voci suchym elatom dost vytrca
Ta moje má 15L. Čistý objem měřený vodou. Je z MDF 22mm. Pomocí laminátu bych určitě získal víc. Aliante 10 by podle simulace měl hrát na cca. 53Hz.
mendo: ali ze nebude tlacit? chichi to jsi asi nesedel u konnyho v aute s jeho alim v uzavrence :-D

27.01.2009, 10:40 |
mendo nepripadala mi ani Ali 12ka zeby tlacila
Já mám Aliante 12 SI LTD v 33 litrové uzavřené ozvučnici a chce to k němu jen najít správnej zesilovač, já jsem ho po dlouhém hledání a zkoušení našel a teď stačí ALImu (pouhých) 500 watů rms aby celkem obstojně i zatlačil :o)))

27.01.2009, 12:14 |
koren *konny*: na co jsi to ali povesil?
Slashe :o)
zatím nejlepší zesilovač na SW co jsem měl.
Já na něj dám DLS A6, ten by měl na tu 10" stačit.
hifim@ni@k: od 50Hz mi idu kompa :-)
pri dobrom 3P si clovek moze dovolit dat kickbasy miesto stredobasov...
ruffrider: na fotke 26.01.2009, 22:28 je vpravo vybraty kusok na prieduch kurenia... vsetko sa da ;-)
a tiez som zistil ze Zapco ma "stavnatejsi" bas aj kick ako genesis... pri cca rovnakom vykone
tak který SW by ste mi doporučili, bud 2x 8" nebo pořípadě 1x10" abych se cenově vešel tak max do 6-7tis... díky
Noclue: určitě ? :-)
Jak máš tedy potom naladěný subwoofer? Neříkej, že ho máš na 40Hz ? 10" ?
hifim@ni@k: myslím že noclue ho má určo jěště níž :-)
Ten Hertz hrál na 60Hz a byl jsem spokojený. Aliante tím pádem z mého pohledu musí být super.

27.01.2009, 20:37 |
mendo kto by mal zaujem o wofer genesis audiophile 25.01(na obrazku hore)je na predaj. kontakt v profile.
Ozvucnica je tiez k dispozicii
hifim@ni@k: mě moje 8" kikry šly na 49Hz a luxusek :-) ale ty by se pod palubku nevešly :-D

Jasně. To není problém. Ale ne s objemem 20L :-)
Navíc si myslím, že na 90% hudby stačí cca. 43Hz. a výš. Celkem mně zajímají vaše zkušenosti.
Já budu dávat do přístrojovky 2x180mm SW nebo 1x 210mm vyzkouším podle místa a možností , pak dám foto a podám reference
hifim@ni@k: jo tak ve 20 L fakt nee :-)))
jdoizo: okej...
o 27.01.2009, 20:03 | hifim@ni@k
F3 komp je 58Hz dla winisd, + troska EQ pustene su od 40Hz - hadaj, ktore to su
F3 subu je komicky o trosku vyssie, ale pada plochsie.... to je pozostatok z cias MM6
sub pridava troska na raznosti, nizsie nejde
je orezany 31-50Hz

Ty vpravo? Já mám zatím stále jen MacAudio CFX 2.16 a musím s nimi ještě chvíli vydržet, takže se mohu jen kochat :-(
noclue - já mluvil o e36. jinak je chvályhodné že myslíš i na pasažéry a ne jen na sebe:-)
hifimaniak: tie vpravo su Morel Supremo 6, tie maju presny spodok, len F3 78Hz...
su to tie vlavo :-)
A co poviete na tento woofer? Bolo by to vhodne dopredu?
Nominal impedance Znom 4 Ω
DC resistance Re 3.7 Ω
Voice coil inductance Le 0.5 mH
Resonance frequency fs 40 Hz
Mechanical Q factor Qms 2.8
Electrical Q factor Qes 0.84
Total Q factor Qts 0.64
Mechanical resistance Rms 3.3 kg/s
Moving mass (incl. air load) Mms 36.5 g
Suspension compliance Cms 0.43 mm/N
Effective cone diameter d 173 mm
Effective piston area Sd 235 cm²
Equivalent volume Vas 34 1
Force factor Bl 6.4 Tm
Recommended frequency range 30 - 2000 Hz

14.02.2009, 12:14 |
mendo dopredu je vhodny kazdy wofer, zalezi len podla toho kolko mas miesta a zladenie s kompami. Tento ma dost vysoku Fs a aj Qts. k mojim elate by bol zbytocny
Tento by v uzavřence potřeboval 60L aby hrál na 50Hz a QTC by stejně bylo 0.8 a v basreflexu při stejném ladění asi 25L, což je stále dost. Takže spíše jiná volba. Co Aliante ?

14.02.2009, 20:13 |
mendo Aliante ide pekne hlboko uz pri 11l
e36 coupe..U spolujazdca to iste.Subwoofer JL Audio 6w0 lepsiu foto momentalne nemam

lubo 320: zajímavě vyřešeno :-)
Zdravím hifíky... Trošku opráším téma...
Chtěl bych se zeptat, zda-li je lepší namířit basák nahoru, aby hrál do kabiny, nebo je lepší ho nechat hrát do země (kolik nechat minimálně místa od podlahy???)...
Díkec...
Jednoznacne to namontuj aby to hralo "do podlahy". Ja som tam nechal aspon 12-15 cm aby sa tam zmestili spolujazdcove nohy.
dole, ale nie uplne paralelne s podlahou, inak ako frantik
Řešil tady někdo sw pod přístrojovku (nebo celkově dopředu) s tím, že má vespod přístrojovky pojistky???
Napadlo mě to dát hnedka před sedačku, ale spolujezdci by to vadilo na nohy... Potom mě napadlo celou "podlahu" u spolujezdce o trošku zvednou, ale to už mě připadá celkem složitý... :)
Nějaký jednoduchý řešení by nebylo??? Zkoušel to už někdo nějak jednoduše???
radegast> ano, chalan mal ozvucnice pred sedackou, vodica aj spolujazdca tak, ze nohy boli prirodzene "ponad". Treba len poriadne prichytit o sedacku, aby Ti to pri brzdeni neprerazilo nohy
dvihat podlahu ti nepomoze, lebo nemas ako umiestnit menic.
ak sa to neda zmysluplne integrovat pod kastlik, resp miesto kastlika, tak to nema vyznam
Ok, nebudu to hrotit a nechám ho vzadu...
dobrý nápad, aspon nevadí u nohou, já ho mám pod palubkou, Helix P8 na cca 200W a naprostá spokojenost :-)
co takhle dát 8" do zadních dveří u sedana???
no to nevím, to bych spíš zkusil ho dostat pod sedák
mishan - v e36? hod fotky
neee, volba byla jíná než E36, ale nakonec je to v Daewoo raceru :-)))

ahá:-) a co ten kabel? Fuj fuj fuj:-D
a čo toto páni?
snáď sa majiteľ nebude hnevať
[ Link ] 
1morok - chce to registraci:-/
tak sa zaregistruj, stojí to naozaj zato. aj iné autá
nemci sú pacienti

09.07.2010, 20:23 |
swep mishan kolik litru? ja to tak mam v kadettu coz je to same a moje ozvucnice je podstatne vetsi.. i kdyz tohle je 8" ze? ja mam desitku, ale i tak mi to prijde nejake malicke, dostal jsem tam 26 litru, tohle vypada tak na 10
swep, je to podle origo manuálu, čiže 9L :-) jo 8"

09.07.2010, 21:53 |
swep mishan a bylo by mozno si to nekde poslechnout? taky uvazuju o p8 nebo p10 vepredu
P8 má snail (ten co je s tebou v kategorii) a taky v 9L, ale vzadu...

09.07.2010, 23:05 |
swep radeggast ano, o tom vim,jen ze mishan to ma ve stejnem aute a vepredu, tak jen mne popadla takova chut si to poslechnout a ziskat lepsi predstavu, a doufam ze si budu moci poslechnout i tu kamennou ozvucnici co ma snail(?) v golfu
swep: máš P10 ve 26l? Na kolik je to naladěný? Ja na to mám cca 15,5 uzavřenku (je to dle manuálu, jak je to laděný nevím, jsem s tím celkem spokojený).

10.07.2010, 00:22 |
swep mr.brain: bohuzel nemam p10, psal jsme ze bych si to rad poslechnul, ze o ni uvazuji, nicmene pokud ji mas podle manualu na 15 litru tak to by pro mne byla dobra zprava jelikoz mensi objem lze udelat snadneji nez vetsi
mam TEC TSW1000 je to 10" a objem mam 25.7 litru (vytlumeno rounem a uzavrenka)
swep: tak jsem to špatně přečetl nebo pochopil :)

10.07.2010, 00:57 |
mishan | Upraveno: 2010-07-10 01:07:54
swep: příští pátek nebo sobotu jedu do Uh.Brodu pro něco, takže za mnou klidně můžeš zajet ;-) nebo klidně zítra, to jedu do Otrokovic
Jinak sestava je P88 RS na aktivu na Helix Blue 62 a již zmíněná P8 v uzavřence na macromu cca 200W
Jinak P8 bohatě stačí, když ji pak narveš cca 400-500W, bude to fakt solidní rachot..dovolím si říct, že srovnatelný s 10" na raz takovém výkonu v kufru
Už sem měl v autě hodně sestav a SW vepředu mě opravdu velice mile překvapil :-)

10.07.2010, 01:25 |
swep mishan: ted bohuzel nemuzu nejsem doma (zjistoval sem jestli je to vubec mozne), vracim pristi tyden z nizozemska, takze bych to videl pripadne nekdy pristi tyden nebo pozdeji, pokud by se nasel nejaky vhodny termin
jasan, sak pak napis ;-) no problem
Tak to tu trochu doplním.

A ještě jsem našel předchozí varianty:

tak tenhle jezdí evidentně bez spolujezdce :-)
3 varianta je super!!!!! lepší jak origo :-)

29.07.2011, 22:36 |
swep uz na tom taky pracuju, mel sem to stejne jako hifi ve variante 1, ale nedalo mi to a pozici zmenim, hlavne kvuli spolujezdci. mam v hlave sileny plan a uz jej postupne realizuju, do krivonosky to musi byt hotovo

30.07.2011, 11:54 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2011-07-30 11:56:04
mishan: budeš se divit, ale autem jezdím normálně do práce a vozím 3 chlapi. Když nastupuje, tak navíc je tam v podstatě jen ten hrb uprostřed. Tomu se kolenem vyhne a potom už sedí normálně jakoby tam sub nebyl. Je tam prostě místo jako třeba ve Fabii bez subwooferu :-)
swep: jsem zvědavý. Sám už bych pro příště věděl také asi o zajímavější variantě.

30.07.2011, 13:02 |
wefa hifi: Zajímavější variantě? Prozradíš více, pochod myšlenek? :)
No, v podstatě sub místo kastlíku, ale měnič otočený dozadu proti přepážce motorového prostoru. Lepší by byl plochý sub jako třeba Aliante, ale nevidím takový problém v tom, vymyslet to třeba pro JL 8".Zepředu by prostě nešlo nic vidět. S plochým subwooferem, by se dala vymyslet asi i ještě zajímavější varianta. Záleží samozřejmě také na potřebném objemu.
Boha jeho. Samozřejmě vozím 3 chlapy...